Terkena Sekali Lagi


Assalamualaikum!

Ingat lagi tak hari itu saya ada tulis entry Sudah Jatuh, Ditimpa Tangga Pula. Iaitu mengenai FB yang saya khaskan untuk blog diblock. Dan saya pun buat lah yang baru tapi.... baru jea beberapa minit yang lepas saya terkena sekali lagi.

 Sungguh menguji kesabaranku yang sememangnya senipis kulit bawang. Huh! Geram sangat-sangat. Rasa tak nak ada kaun FB terus pun ada. Tapi susah pula nak berhubung dengan kawan-kawan dan untuk promote blog ni. Aduhai. Nasib badan.....


Pretend to be someone else? Rasanya saya dah tak guna nama Fb yang kena block dulu tu iaitu 'Cik Ina'. Sudah ditukar menjadi 'Wan Ct'. Memang bukan merujuk kepada nama saya tapi merujuk kepada negeri dimana lahirnya saya di situ. Negeri Cik Siti Wan Kembang! Use a fake name? Hamboi-hamboi! Dah cukup sedap nama tu. Bukannya nama 'donkey' ke 'pig' ke apa. Don't represent a real person? Habis tu, FB Cik Ina dulu tu bukan sememangnya salah satu dari nama aku ke? Cis! Dah keluar dah tu 'aku-aku'.

Okey, lepas dah tekan continue tu... Keluar camni pulak.

Then, keluar seperti yang keluar di FB yang kena block dulu. SAMA! Kena perhatikan gambar tu milik kawan FB saya yang mana. Manalah daku tahu....




Ini gambar pertama yang kena saya teka. Hehe yang ni saya kenal lah. Kak dedeq de wishes! Hehe alhamdulillah. Lepas gambar pertama. Ke gambar kedua pulak.


Iman zakaria. Nasib baik ada dah terang-terang tulis kat banner segmen tu. Hehe Lepas gambar kedua. Ke gambar ketiga pula.


Cik Lyeen! Hehe siapa yang tak kenal gadis Sabah yang mempunyai lesung pipit ni. Alhamdulillah. Berjaya dah teka ketiga-tiga gambar.  Ke gambar seterusnya.....


Err...  I think.... MK Shahir. Kut? Kalau tak silap lah. huhuhu


Serius.... saya tak kenal! hukhuk tibai jealah! Harap-harap betul.

Aduh! Terlalu banyak masa digunakan pulak dah! Maknanya dah banyak teka yang betul tapi disebabkan banyak masa yang diambil kita tak boleh jugak? Kejamnnya kau FACEBOOK !!

Nasib baik fanpage yang saya buat baru tu telah di admin kan seramai tiga orang! Huhu harap-harap masih boleh buka. Lepas ni, saya malas dah nak buat akaun lain. So berhubung melalui fanpage ajelah. Nak promote dan exchange link lepas ni dah susah. Tawakkal jealah. Lagi pun next year busy.


 PLEASURE TO LIKE MY NEW FANPAGE !! -- > HERE

Pemenang Giveaway PISA


ASSALAMUALAIKUM!

Sebelum tu, harap maaf kerana keputusan diumum lambat dan terima kasih juga kerana setia menunggu keputusan keluar. Seperti yang saya katakan hari itu, jumlah yang sertai GA PISA tidak sampai 100 peserta jadi saya tidak dapat menambahkan hadiah. Jadi hanya ada satu yang bertuah dan pemenang dipilih melalui top referral yang tertinggi.

Kepada pemenang, sila PM saya di SINI dengan detail penghantaran seperti NAMA PENUH, ALAMAT dan NOMBOR TELEFON. Anda diberi masa selama seminggu untuk menuntut hadiah:novel PISA dan kalau masih tiada tuntutan dari pemenang, saya akan pilih pemenang lain dengan menggunakan random.org.


PEMENANG GIVEAWAY PLAYBOY ITU SUAMI AKU :




Tahniah diucapkan kepada pemenang. Kepada yang tidak bernasib baik, jangan risau. Saya akan adakan lagi GA seperti ini dan hadiahnya berbentuk novel juga. Tunggu GA novel daripada saya next year!

Skandal Adi Putra, Nooraida Dicerai Suami Dengan Talak Satu


Assalamualaikum!


SPEECHLESS. Tak tahu nak cakap apa apabila baca artikel skandal AP diceraikan
di laman web beautifulnara dengan talak satu. Dan tak tahu sama ada nak jatuh kesian ke
 apa.  Dan..... nak terkeluar jugak perkataan 'padan muka' tu tapi apabila teringatkan 
yang kita tak tahu perkara yang sebenar terjadi. So.... diamkan diri sahaja.

ARTIKEL DARI BEAUTIFULNARA :



Terkejut beruk dibuatnya membaca perkembangan terbaru yang melanda rumahtangga wanita yang didakwa mempunyai skandal dengan Adi Putra iaitu Nooraida dan suaminya, Amiruddin Othan. Menerusi Harian Metro sebentar tadi, Amiruddin mengakui telah menceraikan Nooraida dengan talak satu 2 hari yang lalu di kediaman mereka di Johor Bahru kira-kira jam 4.30 hingga 5 pagi.

nooraida dicerai suami

Lafaz cerai dilakukan selepas perbincangan dari hati ke hati oleh kedua-dua belah pihak. Kata Amiruddin:-
"Sebelum cerai dilafazkan, kami berdua keluar makan dan meronda di sekitar kawasan bandar sebelum pulang ke rumah. Selepas berbincang dari hati ke hati dan mempertimbangkan semuanya, saya melafazkan cerai talak satu kepada Noraida. Noraida menerima dengan hati terbuka walaupun masing-masing sedih kerana rumah tangga yang kami bina selama 10 tahun runtuh"
nooraida dicerai

Nampaknya memang jodoh Nooraida dan Amiruddin setakat sampai di sini sahaja. Sesungguhnya apa yang melanda rumahtangga mereka memang satu dugaan yang hebat. Mungkin ini adalah keputusan yang terbaik buat mereka berdua. Semoga selepas ini akan ada kebahagiaan buat Nooraida dan Amiruddin. Untuk makluman, mereka berdua mempunyai seorang anak perempuan berusia 8 tahun hasil perkahwinan.


SEMOGA PERKARA INI MENJADI PENGAJARAN BUAT NOORAIDA SUPAYA TIDAK MUDAH MELAYAN LELAKI LAIN SELAIN SUAMI.

#8Share : Duit 8Share Sudah Masuk!


Assalamualaikum!

Wow! Ni sayang ketat-ketat dengan 8Share ni. Cepat betul dia proses wang.
Cepat betul dapat hasil kita dari 8Share ni. Tak seperti Nuffnang yang 
kena tunggu 2 bulan baru cek sampai ke rumah.


Rugi pulak masa mula-mula daftar 8Share saya memang malas bebenor nak
share-share link iklan ni. Lagipun, masa tu tak tahu lagi caranya.
Tapi sejak cuti sekolah bulan 11 hari tu baru aktif semula dan belajar camna
nak boleh orang klik iklan kita tu. Alhamdulillah. Tak sampai sebulan, dah boleh cash out.


Thank you so much 8Share. Thank you so much to my friends for the exchange link.



Cara Fida Ibrahim Bertudung Dipertikaikan



Sekali lagi kita disajikan dengan isu Fida Ibrahim yang sering 
kali dipertikaikan oleh rakyat Malaysia. Jom kita lihat artikel sumber dari blog
GUA ini tentang cara pemakaian Fida Ibrahim dipertikaikan.

............................

Seringkali dikecam dan dihimpit dengan kontroversi mengenai penampilannya yang kurang sesuai dengan imej wanita bertudung, Rafidah Ibrahim tidak melatah dan meneruskan kerjaya seninya seperti biasa. Namun begitu, timbul cakap-cakap kurang enak mengenai penampilan yang dibawanya mencalarkan imej keseluruhan wanita bertudung.

Bertemu dengan gadis yang mesra dengan sapaan Fida ini semasa pelancaran Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Pandu Selamat’ MUFORS Secara Online di Balai Berita Bangsar pada Jumaat, GUA sempat bertanyakan Fida mengenai perkara ini.

"Tak patut orang salahkan saya. Bila perkara sebegini berlaku, ada yang mengaitkan saya dengan wanita bertudung yang lain. Saya macam orang lain juga, ada kesilapannya," tutur Fida memulakan bicara.

"Kalau ada tuduhan yang berlaku pada saya, jangan kaitkan dengan yang wanita lain yang berhijab. Kalau rasa saya yang salah, saya pohon untuk fokus dengan saya sahaja, bukan melihat semua wanita bertudung secara keseluruhannya."

Tambah Fida, peminat yang betul-betul mengenali dirinya dan mengikut perkembangan kerjaya seninya kebanyakkannya memahami, tapi ada juga sesetengah orang hanya mendengar cakap-cakap orang lain tanpa mendengarkan penjelasan dari mulutnya sendiri.

"Kebanyakkan peminat memahami saya. Tapi ada juga mendengar dan menghukum tanpa usul periksa. Bagi saya, jangan mudah meletakkan hukum atau menghakimi seseorang sebelum mengetahui perihal sebenarnya," ujar gadis ini lagi.

Dalam perkembangan lain, rencana perjalanan seni gadis ini berlangsung seperti biasa. Fida juga bakal menghasilkan lagu solo dan duet dalam sedikit masa lagi. Selain itu, gadis ini juga punya perancangan untuk merakamkan lagu yang akan menjadi kesinambungan untuk single hitnya, "Apo Kono Eh Jang".
 
 
 
 
PS: SEMOGA FIDA BELAJAR UNTUK BERUBAH KEPADA KEBAIKAN.

Projek Amal Usrah Kagoshima


ASSALAMAULAIKUM !!


  | PROJEK AMAL USRAH KAGOSHIMA |

بسم الله الرحمن الرحيم


Pengenalan

Krisis di bumi Syria telah lama menjadi bualan dan tumpuan orang ramai, khususnya rakyat Malaysia. Ramai yang menyedarinya, namun masih ada juga yang mengambil sikap tidak peduli. Akibat krisis ini, ramai rakyat Syria yang menjadi pelarian di negara asing, seperti di Turkey, Jordan, Mesir dan lain-lain. Bilangan mereka kian bertambah dari tahun ke tahun.


Bagi pelarian Syria yang berada di Jordan, bilangan mereka kini mencecah sebanyak 545,035 orang (yang berdaftar sejak Oktober 2013). Pada asalnya mereka di tempatkan di penempatan (Za'tari) yang telah di sediakan oleh kerajaan Jordan. Namun, bilangan mereka yang semakin bertambah dan menyebabkan mereka berhijrah tinggal di daerah-daerah yang ada di dalam negara Jordan. Kebanyakan mereka menyewa rumah dan tinggal satu keluarga beramai-ramai akibat rakyat Jordan mengambil kesempatan menaikkan harga sewa.


Mu'tah - Karak, merupakan daerah perkampungan yang terletak di selatan Jordan. Seramai 500 buah keluarga (berdaftar/rasmi) pelarian Syria yang berada di daerah Karak - Mu'tah. Ada di antara mereka yang bekerja, namun upah yang di perolehi tidak seberapa, dan tidak dapat menampung kos sara hidup sekeluarga di Jordan. Tambahan pula, kini mereka berada dalam musim sejuk, menyebabkan mereka memerlukan pelbagai bantuan seperti selimut, baju sejuk, pemanas dan seumpama dengannya. Mereka sangat bergantung kepada bantuan kemanusiaan disebabkan kesusahan yang di alami tersebut.

Menurut pengkaji cuaca, Jordan mengalami musim sejuk yang terburuk sejak 100 tahun. Ini akan menyebabkan mereka sangat memerlukan bantuan untuk menghadapi musim sejuk ini.




Kenapa memilih Jordan (Karak-Mu'tah)

Kami mempunyai kenalan warga Malaysia yang sedang menuntut di Jordan, di daerah Karak - Mu'tah yang dapat membantu kami melancarkan bantuan ini terus kepada pelarian Syria yang berada di sana.



Objektif

  1. Mentarbiah diri bagi memahami keadaan saudara seIslam yang menghadapi krisis tersebut.
  2. Sebagai langkah permulaan bagi menggalakkan warga usrah bergerak lebih aktif dalam aktiviti untuk komuniti yang lebih besar.
  3. Membantu pelarian Syria yang memerlukan bantuan


Target

Mengumpul sumbangan sekurang-kurangnya 150,000 yen iaitu bersamaan RM 5,000.


Sesetengah pelarian menjual bungkusan makanan daripada sumbangan UN untuk mendapatkan wang. Bantuan kewangan lebih diperlukan berbanding bantuan lain.

Mengikut perangkaan daripada UN, satu keluarga memerlukan lebih kurang JD 450 (lebih kurang 65,500 yen, iaitu RM2000) sebulan, untuk menampung keperluan bulanan seperti, sewa rumah, perubatan, pengangkutan, makanan, keperluan kanak-kanak dan lain-lain.



Bantuan

Pihak kami bercadang untuk ke Jordan pada cuti semester akan datang (Januari - Februari 2014) untuk melihat sendiri keadaan pelarian Syria dan di samping itu memberi bantuan tenaga dan juga membawa bantuan yang di sumbangkan oleh anda semua.



Harapan

Harapan kami, moga jumlah sumbangan yang kami perolehi melebihi angka target yang kami tetapkan dan moga usaha ini mendapat Keberkatan dan Redha Allah melalui tangan-tangan anda.



#HULURKAN TANGAN, RINGANKAN BEBAN#


Sebarang bantuan dan pertanyaan boleh menghubungi :


Anis Farhana bt Ibrahim
Master Student of Material Science and Engineering
Kagoshima University, Japan.

Phone : +819084002699
Email : ns_frhn@yahoo.com



Nurul Izdihar bt Muktar
Bachelor Student of Archeology
Kagoshima University, Japan

Phone : +818032267899
Email : shivers_kid@yahoo.com


Bantuan boleh di salurkan pada :

Maybank 153010784682 - ANIS FARHANA BT IBRAHIM 

Japan Post Bank 17820-19331111 - ANIS FARHANA BT IBRAHIM



PS: SAMA-SAMA KITA MENGHULURKAN BANTUAN KEPADA MEREKA

[Gambar] Honeymoon Fizo Omar & Mawar




Ini dia... Pasangan suami isteri yang baru bernikah baru-baru ini
berhoneymoon di beberapa tempat. Dari Dubai ke London ke Paris,France ke Venice, Italy.
Jom lihat beberapa gambar honeymoon mereka yang dikongsi di fanpage Fizo Omar sendiri.



















SEMOGA HUBUNGAN MEREKA KEKAL SEHINGGA KE AKHIR HAYAT

Segalanya Berubah Untuk 2014


ASSALAMUALAIKUM !!


Perasan tak? Ada perasan tak? Blog saya dah bertukar 'pakaian' untuk 2014.
Tukar siap-siap takut tahun depan tak sempat. Dan blog saya semakin kelihatan simple kan?
Yup! Macam nilah saya suka. Simple but nice. Tak adalah nampak serabut sangat.


BLOG BERWAJAH BARU :






Simple kan? 'Perabot-perabot' yang ada dalam blog pun dah sikit yang ada.
Bukan dikurangkan widget tapi siap ditambah lagi. Tapi saya sembunyikannya.





Itu dia... Tu yang nampak semakin berkurang widget kat blog ni kan.
Terima kasih kepada blogger-blogger yang sudi berkongsi tutorial. Korang kalau nak
buat jugak search jea kat google. Berderet yang keluar. Senang pun senang. Tutorial dah ada apa susah?

Senarai Penuh Peserta Giveaway PISA


Assalamualaikum!


Mula-mula ingatkan tiada sambutan GA PISA ini. Tapi last-last tarikh GA 
berderu datang join. Hehe TERIMA KASIH uolls. Tapi saya cari pemenang berdasarkan
 top referral. Niat saya, kalau 100+ yang join GA ini baru saya nak tambahkan
hadiah novel tu tapi nampaknya tak sampai 100 orang yang join jadi pemenang akan dipilih
secara top referral.


Ohya, maaf juga syarat sering berubah. Baru-baru ni FB saya kena block jadi fanpage
tak boleh buka. So saya halalkan jealah syarat tu kalau tak buat. huhu
Dibawah ni, ada senarai penuh peserta tapi masih ada yang page not found lah, blog not 
found dan macam-macam lagi. Jadi sila check ya. Kalau link anda tak ada sila komen.



PEMENANG SUDAH DIUMUMKAN DI SINI !!




SENARAI PESERTA


1- http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

2- http://nurjannatulain.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

3-http://blogyanapunya.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

4-http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

5-http://nysachubby.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

6-http://dianathewannababes.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

7-http://www.airis-contest.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

8-http://exohomestory.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

9-http://jieha89.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

10-http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

11-http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

12-http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

13-http://asyuasyuranovelis.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

14-http://stayinheart.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

15-http://aryssanajwa.blogspot.com/2013/11/giveaway-novel-playboy-itu-suami-aku.html

16-http://eymasu.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

17-http://watashiwaaliahdesu.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

18-http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

19-http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

20-http://awanflufy.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

21-http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

22-http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

23-http://aqilahmurai.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

24-http://ainnovelstory.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

25-http://justcontestonly.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

26-http://umikasum.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

27-http://www.cikfie.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html *DomainNameHasExpired*

28-http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

29-http://arinazmancontenstbloggie.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

30-http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

31-http://www.syuhadasalleh.my/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

32-http://rainbowsleek.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

33-http://saffabalqis.blogspot.com/2013/11/assalamualaikum-klik-banner-untuk-join.html *BlogNotFound*

34-http://ejal-super-lova.blogspot.com/

35-http://cenderahation9.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html *PageNotExist*

36-http://elynn-curahanaku.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

37-http://worldeddyobby.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

38-http://sayatangankidal.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

39-http://chocollyheart.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

40-http://kisahkehidupanaz.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

41-http://jombercontest.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

42-http://atiqahamelya.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

43-http://hanis-vess.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

44-http://tinymummy.blogspot.com/2013/12/ga-playboy-itu-suami-aku.html

45-http://syasyafiefie.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

46-http://alfirahana.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

47-http://fluffypocoyogirl.blogspot.com/2013/12/assalamualaikum-klik-banner-untuk-join.html

48-http://archiehusna.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

49-http://spongebobitusayapunya.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

50-http://arrienlove.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

51-http://niesabella.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

52-http://sweet-dream901.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

53-http://boladuri.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suamiku.html

54-http://sitiaisyahjapanie.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

55-http://farahcreamypuff.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

56-http://missnaddd.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

57-http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

58-http://zaralisha.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

59-http://thequeenofmine.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

60-http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

61-http://kakigiveaway.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

62-http://notamilah90.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

63-http://belladsecret.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

64-http://fieqa-single.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

65-http://aunydillocious.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

66-http://fyqadilloxe4.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

67-http://feeqadillocious.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

68-http://myrosblogger.blogspot.com/2013/12/ga-playboy-itu-suami-aku.html

69-http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

70-http://gadizspectacles.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

71-http://sii-kenek.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

72-http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

73-http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/12/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.