Video Ragam Kaki Facebook



Sebenarnya minggu lepas lagi ternampak
video ni dalam FB. Ada budak-budak FB yang update tapi masa tu malas nak tengok.
Tadi, abang saya tunjuk video and then ada video yang ni, tengok ajelah.
Lawak dooowh! Memang kena tepat-tepat atas batang hidung.
Tapi bukan hidung saya lah. Hidung orang lain. muehmueh  = P

Mari jom sama-sama kita tengok video ni sambil muhasabah diri.
Hihihi 


Slim Vs Chubby

*saya gunakan konsep chubby sebagai pengganti bagi gemuk*


Badan anda slim? Atau chubby?
Perlukah anda rasa malu, terhina atau perlukah dibanggakan?


PENDAPAT SAYA DENGAN BADAN SLIM

Orang perempuan ofcourse lah mahu badan yang slim kan? Dan mesti ramai yang berebut-berebut mahu badan seperti kerengga ini......


Cantik ke badan macam kerengga ni? Cantik lah kut.... Bagus juga jaga badan ni kan? Bagus lah slim. Tidak mudah kena penyakit jantung, kalestrol tinggi ke dan sebagainya. Tapi janganlah kita mengambil kesempatan dengan badan slim yang kita ada ini. Iaitu dengan memakai pakaian yang nampak susuk tubuh badan kita. Kalau kita perhatikan dimana-mana, ramai sebenarnya yang memakai pakaian mengikut lengkuk tubuh. Padahal yang namanya tutup aurat bukan sahaja kena tutup kepala dan badan. Ada syarat-syaratnya lagi yang patut umat Islam patuhi.

Tapi itulah.... Ramai yang tahu tapi buat-buat tak tahu. Ada juga yang tahu tapi belum mengetahui dengan lebih detail. Ada juga yang tak tahu dan memang tak nak ambil tahu. Nampak title berkaitan cara pemakaian mengikut syariat Islam terus close. Terdengar kat tv terus tukar channel. Orang bagi nasihat kata berlagak jadi ustaz/ustazah pula.

Okey, back to the topic. Orang kata... Berbadan slim, ramai yang orang nak. Tapi patut anda tahu bahawa masih ada lelaki yang suka dengan perempuan chubby. Mungkin tak ramai dan mungkin ramai. Orang lelaki pulak, tak sesuai kut badan 'slim' ni. Lelaki sesuai badan tough. Barulah nampak macho.Macam Fahrin Ahmad ke... Paling koma macam Azlee Khairi. Setuju tak gadis sekalian? Hehe


Dan orang perempuan... nak badan kurus pun, tengok-tengok lah juga. Jangan jaga badan sampai orang gelarkan badan sekeping macam papan. Sampai pegang pun rasa tulang. Isi sikit jea ada. Pipi pun cengkung. Dah melampau dah tu. Macam orang sakit pulak.


 Nak kurus tapi biarlah bertubuh sedikit. Adalah isi juga. Baru nampak cantik. Barulah sedap dipeluk. kihkih   =3


PENDAPAT SAYA DENGAN BADAN CHUBBY

Okey what? Chubby.... Chubby bagi saya diketegori orang comel. Cute! Pipi tembam camtu, comel apa!
Macam baby ni hah......

Comel! Tapi...... kalau chubby comel tak apa. Jangan sampai chubby yang boleh bawa kepada penyakit. Jangan sampai digelar obesiti atau gemuk. Kalau orang gelarkan anda chubby tu maknanya anda masih comel walaupun berisi. Eh, ada pulak camtu kan. Hihi Betul lah.... Ramai tau orang nak kat orang chubby ni! Tapi jangan sampai terover. Jangan sampai satu hari makan lima enam kali lepas tu penuh pinggan pulak tu. JANGAN! Tu dah bawa bawa kita kepada obesiti/gemuk. 


Kenapa perlu hindari tubuh badan yang menggambarkan kita gemuk/obesiti? Sebab tak cantik/handsome tu satu hal. Tapi tu yang kedua terpenting. Yang paling penting sekarang adalah kesihatan anda! Kalau kita obes, maknanya banyak penyakit yang mudah kita dapat. Antara yang tersohor ialah sakit jantung, kencing manis dan darah tinggi. Semua ini boleh bawa maut tau.

[ klik pada gambar untuk kanta pembesaran ]

Jadi konklusinya, badan slim atau chubby. Kena ikutilah pemakanan yang seimbang supaya badan sentiasa sihat dan cergas. Tak perlu berbanding/mengejek  

'eh, badan aku slim. cantik. tak macam kau, gemuk!' 

atau

 'badan sekeping macam papan! aku tengok tak berselera.'

TAK PERLU! Tak elok. Nanti Allah tarik balik kurniaannya baru kita tahu. 
Bersyukurlah dengan ciptaan Allah S.W.T. Bersyukur dengan kurniaan Allah taala terhadap kita.

Giveaway by Menjual Novel Melayu

[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]


Aduhai, cheq ni memang pantang kalau dengar novel.
Memang pasti akan join sekaki! muehmueh
GA ini menawarkan hadiah novel Kau Kekasih Gelapku karya Que Sera Sera.
Terbitan Idea Kreatif punya. Novel baru terbit lagi ni tau!

SINOPSIS :
KAU KEKASIH GELAPKU - Que Sera (IDEAKREATIF)HARGA - RM 23(Semenanjung)/RM26(Sabah/Sarawak)
ISBN - 978-967-11925-5-9
MUKA SURAT - 576


Sinopsis :

Kata Addi, Rihanna gadis pelik. Kata hati Rihana, pelik itu memang sudah sinonim dengan dirinya kerana dia bukan gadis biasa. Dia gadis luar biasa yang berkawan dengan ‘hantu cantik’.

Di dunia manusia, Rihanna memilih Addi. Di dunia gelap, dia harus memilih antara Darius ataupun Ryuu, dua ‘hantu kacak’ yang sentiasa berperang merebut dirinya.

Saat hati Rihanna mula menyayangi Addi, cintanya dikhianati. Addi menduakan dia tanpa sepatah kata sehingga dia jadi lemah tak bermaya.

“Abang bukan sengaja nak kecewakan Hanna.”- Addi

“Jangan hampiri aku, Addi! Kau akan mati kalau kau terus dekat pada aku!”- Rihanna

Darius datang menjadi penyelamat. Ingatan Rihanna dihilangkan demi keselamatan. Rihanna lupa siapa Addi, lupa kehidupannya di dunia manusia dan dia dilarikan ke dunia yang gelap.

"Kau milik aku, Rihanna. Selama-lamanya. Tak mungkin kau bersama dia!" ~ Darius

Hilangnya Rihanna, muncul Ayuna yang mirip wajahnya. Terperangkap dengan rindu Addi pada Rihana dan buruan Darius, Ayuna memikat Shaqir sebagai pelindungnya. Tapi mampukan Shaqir melindungi Ayuna dari kuasa magis?

“Yuna.. jadi isteri aku. Kita mulakan hidup baru jauh daripada semua kegilaan ni!.”~ Shaqir

Ke manakah Rihanna menghilang sehingga Addi jadi sasau mencarinya? Siapakah Ayuna sebenarnya? Adakah dia Rihanna yang hilang? Berjayakah Addi mendapatkan semula cintanya? Semuanya akan terjawab dalam kisah cinta bersegi-segi antara dua dunia berbeza ini. Karya bergenre dark fantasy romance ini akan mengupas segalanya.


MANGSA TAG: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Pemilihan Pemenang 
Mengunakan Random.org @ cabutan secara rawak 

Tarikh tamat : 24 Oktober 2013

Sponsor Diburu Lagi!

[ STICKY POST UNTIL 13/10/13 ]
klik posteriores untuk entry terbaru....


Moshi moshi !!

Tak mau corner-corner, terus straight forward.
Seperti anda lihat pada tajuk entry kali ini. Saya mahu membuat GA & Segmen
dan memerlukan beberapa sponsor. Yang pasti kali ini saya akan adakan
giveaway dan segmen sekaligus.

Kat bawah ini ada senarai yang boleh anda sponsor.
Sponsor hanya boleh kenakan 2 syarat dan kalau lebih tertakluk pada syarat.
Kalau anda sponsor untuk lebih 5 pemenang anda boleh kenakan 3 syarat.

HANYA KEPADA YANG SERIUS UNTUK SPONSOR
*tipu-tipu tak mahu*


( CLOSE ) Sponsor Untuk Segmen TopUp :

- TOP UP RM5 KE ATAS UNTUK KESEMUA RANGKAIAN -
(sponsor untuk 2 pemenang ke atas)
[Segmen ini akan berlangsung pada 12/10/13-19/10/13]


( OPEN ) Sponsor Untuk Giveaway :
 - BARANGAN POS -
(blaus, skirt, shawl dll)

- NOVEL, KOMIK, MAJALAH, BUKU ISLAMIK -
( pastikan tiada unsur 18sx )

- AKSESORI -
( purse, gelang, anting-anting, brooch dll)

- BARANGAN PRINTING & CENDEREHATI -
(contoh boleh rujuk di SINI)

- BARANGAN HANDMADE -
 (apa2 sahaja yg berkaitan dgnnya)

- BARANGAN MAKEUP -
(lips balm, pewarna kuku dan lain2)

[Giveaway ini berlangsung pada 22/10/13- 03/11/13]


PM BUTIRAN SEPERTI DI BAWAH INI DI SINI

- Barang yang ingin disponsor -
- Untuk berapa pemenang -
- Syarat yang dikenakan -
- Laman sosial yang boleh saya hubungi anda-
(fanpage fb, twitter , fb)


Kelebihan Menjadi Sponsor :
- Follower Blog/ Twitter Akan Meningkat
- Trafik Blog Akan Meningkat
- Jumlah LIKE diPages Juga Meningkat
- Dapat PAHALA dan dimurahkan REZEKI . Hihi 


HOPE ADA YANG SUDI SPONSOR =')

Pemenang Segmen: Teka Apakah Ini

Assalamualaikum!

Sebelum tu, nak minta maaf kepada peserta
segmen yang tak seberapa INI kerana lambat umum pemenang
dari tarikh yang dijanjikan. Ini disebabkan saya ada kem, baru hari ni balik.
Tu yang tak sempat nak update. Sorry again.

Ok, segmen yang saya lakukan bulan lepas sangat senang kan?
Semuanya jawab dengan betul. Jadi saya pilih
peserta pertama yang jawab dengan betul sebagai pemenang.

Dan yang bertuah itu ialah.......


TAHNIAH! Seperti yang diperkatakan, pemenang akan dapat 2 hadiah misteri daripada
saya. Diminta kepada pemenang untuk PM alamat,nama dan no. telefon di SINI.
Pemenang haruslah PM saya sebelum 17/10/13, kalau tidak hadiah akan burn.

TUNGGU KEJAP !!
Berita gembira untuk peserta lain, saya akan masukkan semua peserta yang
join segmen:teka apakah ini? di dalam bloglist yang akan diletakkan dalam blog saya
sehingga 12/11/13 ini.  Sebagai tanda terima kasih daripada saya kerana sudi join segmen itu.
hehe =)

Novel Baru, Bukan Secondhand, Hanya RM10 !!



Wah!
Beberapa hari ini pihak KakiNovel membuat
tawaran hebat iaitu hanya RM10 untuk satu novel (novel-novel yang terpilih).
 Dan penghantaraan adalah percuma termasuk sabah dan sarawak!
Apa tunggu lagi? Jangan lepaskan peluang ini!!


NOVEL-NOVEL TERBITAN KAKINOVEL YANG TERPILIH :

KAULAH SATU
KUINTAI CINTA DI DALAM RAHSIA
KASIH PUN BERSATU
IZINKAN MIMPI BERULANG
BANGAN SELATAN
JAUHARI DIHATIKU
HADIRMU TAKDIRKU
MENACARI JALAN KE SYURGA
YOU NI...AYAT-AYAT JIWA
CINTA SEINDAH MADAH
BILA CINTA
KIRIMKAN AKU MALAIKATMU
INGIN KUSENTUH CINTAMU
AKU, DIA & .COM
SESUCI KASIH SEORANG ISTERI
QANTAN BIRU LANGIT
LOVIN' YOU
SEANDAINYA
PELUKAN CINTA
SISA SEBUAH CINTA
KERANA SEBUAH JANJI

SEMENTARA STOK MASIH ADA!!!


Untuk melihat sinopsis novel boleh klik link ini:http://www.kakinovel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=4

Untuk order boleh PM pihak KN disini https://www.facebook.com/messages/243064478506



*novel baru, bukan novel secondhand, hanya RM10!*



BlackBerry vs Nokia

Assalamualaikum!

Zaman sekarang zaman gadget. Dan pelbagai lagi
gadget yang canggih terkini. Saya pasti ramai kat sini yang
pakai phone android kan? Budak-budak sekolah rendah pun ada yang pakai iPhone,
Galaxy ke apa ke. Dan tidak ketinggalan juga BlackBerry.

Tak nak cakap iphone ke galaxy ke apa.
Nak cakap blackberry, sebab saya pengguna blackberry.



Saya guna blackberry 9800 ni aje. Ni pun sebab pemberian abang ketiga saya.
Kalau tak memang guna  Motorola lah. Pun pemberian abang sulung saya. Hehe
Semua yang orang bagi. Asalnya guna nokia tapi terpaksa guna motorola. 
Then abang ketiga saya balik, dia pagi BB tu.
Rezeki....  =)

Tapiiiii......................
Saya lebih suka guna phone lama saya yang nokia tu.
Ni dia cik 'Tampink' saya. kihkih

Memang handphone nokia 7100 dah semakin pupus tapi betul,
memang saya lebih suka guna yang ni berbanding BB.

Sekarang........
Motorola sudah tiada. Yang ada nokia dan BB.
Pergi mana-mana memang bawa kedua-dua phone nilah.
Tapi kalau setakat pergi mall ke rumah saudara-mara, bawa yang nokia je.
Malas bawak banyak-banyak.

Konklusinya.....
Nokia untuk call dan SMS orang.
BB untuk dengar bacaan al-quran, musik, tangkap gambar, main game dan untuk online.
(Tu pun jarang-jarang sebab tak ada masa nak buat semua tu)

Mungkin korang pelik kenapa saya tetap guna nokia tu.
Tapi itulah saya. LEBIH SUKA MENGGUNAKAN NOKIA. =)

Sponsor Topup Diperlukan Sekarang


Seperti yang anda tengok pada tajuk
Saya memerlukan lagi 6 orang sponsor topup untuk
segmen yang akan diadakan pada 12/10/13-19/10/13 ini.
Terhad 2 syarat sahaja. Lebih tak mahu. Tak nak susahkan peserta.


Kalau berminat PM saya di SINI dengan segera. 


Dan kalau berminat untuk sponsor GA yang akan berlangsung pada
22/10/13- 03/11/13 pun boleh PM saya. Untuk GA saya memerlukan sponsor
barangan pos seperti shawl, novel, blouse, skirt dll.

SEKIAN. TERIMA KASIH.

Insya-Allah! 9 Tahun Akan Datang.....



Assalamualaikum!
Setiap orang pasti ada cita-cita atau angan-angan kan?
Heh. Soalan macam nak jawab exam budak sekolah rendah. hehe
Apa-apa aje lah. Cuma nak kongsi, saya pun ada cita-cita yang tinggi melangit!


- I WANT TO BE A LECTURER -


Dari dulu lagi, memang teringin sangat-sangat menjadi pensyarah.
Itu cita-cita saya. Dan inspirasi saya ialah ibu saudara saya dan dialah yang membuatkan
saya berminat mengikut jejak langkahnya. Ingin menjadi orang berjaya sepertinya.
InsyaAllah! Tiada yang mustahil jika kita berusaha dan jika Allah izinkan.


- BMW S 1000 RR -


Disebabkan saya ini pencinta superbike inilah jadinya. Memang asyik berangan
naik dan miliki superbikelah. Tengok tu.... Fuhh! Power bepp!! Dahlah semua
warna favourite saya ada. Putih hitam merah! Perfect!!


- PENTHOUSE APARTMENT -


Penthouse atau saya dengan kawan saya panggil 'rumah kaca' sebab
penthouse menggunakan dinding kaca. Saya mula mengenali penthouse ni apabila
baca novel M.A.I.D - Suri Ryana. Sejak itulah saya tertarik dengan penthouse.
Mahu miliki penthouse!


- TRAVEL THE WORLD -


Merantau satu dunia. Semua tempat yang ada di dunia ini ingin dilawati.
Mahu melihat dunia luar. Mahukan experience dan adventure  yang lebih banyak.
Tenpat yang paling saya nak pergi ialah Jepun, Rusia, Perancis dan Italy. Semuanya!


Agak-agak dapat tak capai angan-angan ini semua 9 tahun akan datang?
InsyaAllah kalau diusahakan pasti tercapai juga. 
Tapi bagaimana kalau apa yang diangan-angankan tidak dapat dicapai?
 Soalan ini mengingatkan saya pada artikel yang saya share di FB.

[klik untuk kanta pembesaran]


YES! EXACTLY !!
Kalau apa yang diangankan tidak tercapai tidak semestinya
Allah tidak sayang kita. Mungkin apa yang kita nak tidak elok untuk kita dan
mungkin Allah nak bagi yang lebih lagi dari apa yang kita nak.
ALLAH LEBIH TAHU. KITA TIDAK TAHU.

 [TAPI SEMUA INI HANYALAH DUNIAWI. YANG AKHIRAT TIADA TANDINGANNYA.]

#Nuffnang: Cash Out Kali Ke-5



ALHAMDULILLAH........ ALHAMDULILLAH...........


Dapat cash out lagi kali ke-5 sudah. Cash out yang lepas
total earning paling sikit berbanding yang lepas-lepas. Tapi kali ini
adalah cash out yang paling tinggi berbanding yang lepas-lepas. Alhamdulillah. =)


Nak tahu... trafik blog kita sebenarnya membantu earning kita meningkat.
Untuk tahu lebih lanjut tentang cara tingkatkan trafik blog, boleh ke entry INI.
Sebelum nak mengundur diri, saya masih memerlukan ramai lagi sponsor untuk next segmen
dan giveaway. Hope ramai yang sudi nak sponsor. =')



TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG HADIR DAN KLIK IKLAN YANG ADA DI BLOG INI. ARIGATOU !!

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.