Istanbul Aku Datang !

 


   O.M.G !!
 Lisa Surihani cute giler dalam cerita Istanbul Aku Datang.
 Baru aje selesai tengok cerita ni. 
Ah, saya memang suka Lisa !! 

Comel aje perwatakan dia dalam cerita ni. 
Funny okey! 
Aduhai, blog dia pun cute. 
Acecece

Mula-mula tengok, tengok layanan
Azad kat Dian pun saya dah agak yang
Azad ada makwe lain.

Kesian Dian.
Nasib baik ada Harris.
Okey, lupakan yang tu.
You know what..... saya berkenan giler 
dengan pakaian Dian dalam cerita Istanbul Aku Datang ni.

Nampak stylish. 
Erk.... apa-apa ajelah.
Yang pasti memang comel giler.

Korang belum tengok lagi? Boleh Download di SINI

Jom Shopping di FARAHiskandar !



Assalamualaikum !! 

 Haa ! 
Cer teka milik siapkah kedai online ini ?
 Sudah tentunya milik Farah Lee

 Apo ? Tak kenal ? 
Ish - ish. Yang belum kenal lagi tu meh, nak bisik. 
Kihkih 

Farah Lee tu wifenya Ally Iskandar!
 Cute orangnya, kecik molek jea.
 Alhamdulillah, Ally dapat isteri yang solehah. 
Farah Lee masih belajar, tengah study kat Korea.

 Katanya, kedai FARAHiskandar ini 
adalah impiannya yang sejak kecil. 
Dengan adanya FARAHiskandar impiannya 
tercapai untuk buka kedai pakaian muslimah. 

 Nak jenguk FARAHiskandar ? Jom LIKE !!

Online Puas - Puas !!

 


Oh yeah !
Online puas - puas !!

Nanti dah start sekolah memang busy.
Tambah pula sekarang saya
bercadang nak tinggal asrama. Hoho

Jadi saya nak online puas-puas sekarang ni !
Jadi serta-merta saya akan berblogging.
Nak saya visit blog korang?
Hanya perlu drop link blog korang kat cbox.

Jangan lupa letak link blog tu,
nanti kalau korang follow blog saya n suruh 
follow korang semula. Naya saya!
Mana nak cari blog awak tu?

Kadang-kadang dekat profile
google tak ada link blog korang. Hanya ada
list blog-blog yang korang follow.

 
Oh ya,
01/01/13 akan ada giveaway
Saya harap dapat sambutan lah.
Lagipun dah ada ni sponsor hadiah untuk korang.
= )

Nak jadi sponsor first giveaway saya? Klik SINI

Dress and Domain Giveaway

Klik Banner Untuk Join

Salam pagi, Malaysia !

Pagi-pagi ni saya nak join
GA dari Amer Corner .
Hadiah - hadiah untuk GA ni
menarik so saya join lah.
Hihi


Hadiah Giveaway :

1. Satu dress/baju untuk dua pemenang akan dipilih. Dan pemenang
boleh pilih satu baju/dress dalam kedai 

2. Satu domain percuma untuk satu pemenang daripada FitriHadi.com
4x RM5 TopUp


Haa!
Apa tengok-tengok?
Join lah sekarang!!
= D

Tarikh Tamat : 25/12/12

Movie Maker Window 7



Hihihi
*tiba-tiba aje ketawa*

Bukan apa, seronok dapat
online malam ni. 
Biasanya masa-masa ni saya
tak online. Layan cerita ke novel ke apa.

Tapi hari ni, disebabkan rasa
sakit hati dengan Window Movie Maker
yang lama tu, jadi saya online juga malam ni.

Dah DELETE window yang
saya nak boikot tu lepas isya' tadi.
Dan lepas tu laju-laju
 INSTALL Movie Maker Window 7 !!
Oh yeah!
*eh, bukan saya install. tapi abah saya. Hee*

Laju giler window yang baru ni.
Nak buat video pun hati senang.
Tapi banyak lagi yang perlu saya belajar
dalam Movie Maker Window 7 ni. Blur jugak 
mula-mula bukak window tu.

Sekarang ni tengah save video tu! Lagi 40 % !!


Cis, Singa Beng Punya Video Maker!

siap kau! aku nak boikot!!


Aduhai, geramnya wahai cik hati.
Geram sungguh!!

Tengah syok buat video...
sikit lagi nak siap,
tinggal nak letak view window effects aje
tibe-tiba tersekat. Tak boleh nak
tekan apa-apa kat window tu.

Terpaksalah close tanpa save !
Lepas ni nak install window yang lain ah.
Semalaman saya buat video tu tau.
Letih!

Bukan senang nak buat.
Nak edit itulah... inilah....
Cerewat tahu?

Cis, singa beng punya Video Maker !!
=,=

Mintak Perhatian

Ohooo. 
Helop semua! Selamat petang.
 = D 

Just nak beritahu yang saya hanya online 
pada waktu pagi dan petang.
 Jadi kalau anda ada follow saya malam-malam 
 dan tengok saya tak follow semula.... 
 Jangan naik angin ya? 

Jangan nak cakap saya tak akan follow semula pula. 
 Saya akan follow semula tapi bersyarat.
  Mestilah tinggalkan link korang kat cbox dan bagitau 
kalau nak saya follow semula.  Ok ? 


Terima kasih sebab follow Be-Log yang tak seberapa ni 
= ) 


Mintak Tolong LIKE, Please. 

Drama Setia Hujung Nyawa (Adaptasi Novel)

 



Assalamualaikum!
Selamat pagi semua !!
 = D

Drama adaptasi novel lagi?
Sabar ajelah.
Zaman sekarang ni kan
ramai yang tergila-gilakan novel.
Termasulah saya!!

Jadi memang ramai penerbit berlumba-lumba
 mahu novel itu didrama kan?
Lagi banyak sambutan kan...

Setia Hujung Nyawa.
Drama diadaptasikan dari novel
Setia Hujung Nyawa - Fatin Nabila terbitan



Drama ni akan menggantikan drama di slot Akasia
iaitu Cinta Itu Milikku. Pelakon yang akan berlakon dalam
drama ini ialah Ryzal Jaafar, Nelydia Senrose, Hairul Azreen dan Amar Asyraf.

Tunggu kemunculan drama
Setia Hujung Nyawa !! 


Sinopsis   :

Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.

2012 Giveaway by IraArina & Izzahlt





Join GA lagi?
Ehehe
Mari kita memeriahkan GA ni.
Hadiah-hadiahnya menarik wooo !!



Senarai Hadiah Giveaway :


2x RM15 - 2 Pemenang ( TOP REFFERAL )

1x Mug Comel - 1 Pemenang

1x Novel , 1x Buku Berunsur Islamik - 2 Pemenang

3x Tudung Bawal English Roses - 3 Pemenang

1x Felt  Craft - 1 Pemenang

3x Tudung Bawal, 3x Keronsang - 3 Pemenang

1x Tumbler - 1 Pemenang

1x Purse - 1 Pemenang

3x Ebook Resepi - 3 Pemenang

2x Colourful Handsocks - 2 Pemenang

1x Free Membership For 1 Year - 1 Pemenang

1x TopUp RM10 - 1 Pemenang

1x TopUp RM10 - 1 Pemenang

2x TopUp RM5 - 2 Pemenang

2x TopUp RM5 - 2 Pemenang



Saya tag : 






TARIKH TAMAT : 31/12/12

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.