Dulu Dan Sekarang



Assalamualaikum .
Peace ^_^ v

     Korang apa khabar? Sekarang ni Ina tak aktif sangat ber'blogging' yea . . Setelah dua atau tiga minggu tak update blog . . Ina nak masuk tajuk " Dulu Dan Sekarang " . Nak tahu apa kesnya , dulu dan sekarang ? Sabor ~ Ina nak cite lah ni . . .  Entry kali ni berkaitan dengan fesyen tau .

    DULU . . . . Ina tak pandai bergaya . Pakai tudung pun , tudung express jea . Tak pun , tudung segi tiga / bawal . Senang . Kalau pakai tudung ariani ni , Ina tak suka yang ada corak - corak atau pun berkaler . Ina hanya suka yang bewarna hitam kosong . Tudung segi tiga / bawal ni pulak , selalu jea tang bahagian depan tak menjadi .  Pakaian pulak , simple sangat ! Seluar slack dengan baju T-shirt lengan panjang jea .

    SEKARANG . . . . Dah pandai bergaya ! Sikit jea , tak over pun . Hehe Sekarang Ina dah mula pakai selendang atau nak bagi class sikit , shawl . Ceh ! Tapi Ina pakai buat gaya biasa - biasa jea . Nak tiru Hana Tajima , tapi tak menjadi lah pulak ! Pening kepala . . . Kat hadapan lappy , tengok youtube sambil - sambil tu eye webcam . Adeh ! Seksa betul ! Pakaian Ina ? Hehe boleh lah kira up to date sikit . kuikui  : 3

    Susah betul nak bergaya ni yea ? Kena berdiri di hadapan cermin ambil masa berjam - jam lamanya ! Kalau yang dah biasa tu tak apa lah . Tapi bagi orang yang baru nak berjinak - jinak dengan fesyen ni , macam Ina . . . . Seksa betuiii ! Okey lah , tu jea Ina nak kongsi dengan korang . Kalau ada yang sudi nak bagi tunjuk ajar cara pakai shawl atau nak bagi link mana - mana blogshop . . . Amat lah Ina hargai . Ceh ! Hehe  : )

Wassalam  = )

Subhanallah . Comelnya !!

 Senyum sikit = )


Assalamualaikum .
Haa ! Jawab , jangan tak jawab .
Hehe

Apo khabor cik adik manis
dan abang kachak ?
kuikui

Seminggu blog Ina sunyi . . 
Kesian . . . Haha
Tak dapat korang tengok Ina
membebel kan ?
Pfft  = P

Dah lah .
Ina malas nak panjang - panjangkan ,
meh kita terus masuk dengan tajuk entry kali ni .
Korang dapat teka tak apa yang
chomel ?

Kucing kat atas tu kea ?
Kucing tu memang chomel tapi
Ina bukan nak cakap tentang haiwan chomel ni .
Kan entry minggu lepas dah cakap
pasal kucing . 
Takkan nak cakap lagi kut .
kuikui

Nak tahu apa yang chomel nih ?
Meh scroll laju - laju .

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Scroll ke bawah lagi .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jeng jeng jeng . . 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
=.='  ( sabo jealah ) hehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
OPS ! STOP !
TADAAA !

NUR HELIZA HELMI

( Subhanallah . )

Auuuw ! Tomeynyaa !


Siapa bilang gadis melayu tak menawan 
kihkih


Cantik ooh !


Nur Heliza Helmi lah yang 
Ina maksudkan tadi .
Subhanallah . .  .
Cantiknya ciptaan Allah S.W.T


Puss In Boots Movie



Assalamualaikum .
Peace Yo ! ^.^

Korang dah tengok ke
belum cite " Puss In Boots " ?
Ina baru jea tengok .
Memang best giler.
Lawak pulak tuh .

Maybe bagi korang cite ni
kebudak - budakan .
Tapi disebabkan Ina ni
Pencinta Haiwan .
kuikui ^.^

Lebih - lebih lagi haiwan yang tomey 
cam kucing .
Jadi memang Ina minat ler cite
berkaitan dengan haiwan TERCOMEL didunia ni .
ekehekeh

Yang belum tengok movie ni lagi tu . . 
Cepat - cepat lah tengok yea ?
Hehe

Salam Sayang Ina

Ina Demam






Assalamualaikum .
Peace Yo ! ^.^ v


Uhuuuk uhuuuk uhhhukkk ! !
Aduih ! Pedihnya tekak ni .
Batuk kering lah pulak !
Camna Ina boleh demam ni ?
Nak tahu ? Meh Ina cite cite sikit : P


Hari Rabu

Di rumah , malam . . . .

Ina : Mi , Kenapa eh Ina sakit tekak ni ? Macam kering jea ni . Pedih !

Mommy Ina : Sakit tekak ? Ina kurang air tu . Pergi minum air .

Ina pun pergilah dapur .
Bukak peti sejuk , ambik gelas , tuang dan minum !
Hehe = D

Hari Khamis

Di sekolah , hujan lebat . . . .

Ina : Nak balik camna ni , hujan lebat .

Kawan Ina : Redah jealah .

Ina : Hmm . . . Jom lah .

Dan baju pun basah kuyup . . . Hehe


Hari Khamis Malam Jumaat

Ina : Uhhhuk uhhhuk uhhhhukkk ! ! ! Haaachooo !

Haha tu dia . Batuk dengan selsema dah datang .
Dia datang , dengan lengang lengok . kahkah 
Abaikan . = D


Hari Jumaat - Sekarang

Demam belum kebas .  ='(


Aduih ! Macam mana lah nak pergi
sekolah esok . Nasib baik esok
tak ada kelas tambahan .

Jadi , bersyukur lah sebab
korang dapat cuti selama seminggu .
Hahaha ^.^

Bye , Annyong ! ^.^ w

"Exclusive Giveaway by Niena Sofea"

( klik banner untuk join )

Assalamualaikum .
Peace Yo ! ^.^ v

Selamat pagi semua .  : D
Uiik korang , Cik Niena Sofea
ada tinggalkan komen , ajak join GA Niena .
Tersengeh lebor Ina dibuatnya .
Hehe Tau tau lah , Ina memang suka join GA . lalala ~ : P

Tenkiuw tau Niena sebab bagi tau Ina .
Hee ~
Korang pun join lah , rugi tau kalau tak join !
Ada 51 hadiah . . . Oh my , syoiknya !
 Haha

Korang kalau nak join klik kiut banner kat atas tu .
Yang ada wajah ayu Cik Niena kita . ^.^


Tarikh Tutup Ga : 1 June 2012

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.