" Minggu Ini Busy , Minggu Depan Lagi Busy !! "




Assalamualaikum !
Peace ^.^ v
hikhik
Seminggu blog Ina ni sunyi . . .
Ina selalu jugak jenguk blog Ina tapi
Ina tak update . Hari ni baru terasa nak update .


" Minggu Ini Busy , Minggu Depan Lagi Busy !! "


Kuikui
Sekali tengok ayat cam poyo jea . . 
Dua kali tengok ayat cam Ina tengah stress !
Hehe 
Tak lah , ina tak stress pun .  : )

Minggu ni Ina memang busy .
Busy dengan homework yang bertimbun tapi
Ina masih sempat online sebab Ina siapkan homework
yang cikgu bagi secepat mungkin : D
#mood perasan : P

 Tapi !!
Minggu depan Ina lagi busy !!
Kut ?
Haha kenapa Ina cakap minggu depan lagi busy ?
Lorh ! Mesti lah sebab jadual ini FULL !!
Minggu depan dah start kelas tambahan .
Nasib baik kelas tambahan selama satu jam jea ,
pukul 3 : 30 dah tamat .

Tak macam tahun lepas . . . 
Pukul 4 : 30 baru tamat kelas tambahan .
Lepas tu tak balik terus , tunggu abah datang !! 
Pukul 5 : 30 baru sampai rumah , kadang - kadang tu
dekat pukul 6 baru sampai !!
-.-'

Adeh ! Terkona belah lain lah pulak .
Hehe okey , okey . . .
Ina sambung yang tadi .
Minggu depan maybe Ina dah giat aktif dalam KO .
Bukan K.O yea , tapi kokurikulum .

Kelmarin dah selesai dah pemilihan KO .
Ina pasukan Khaibar ( Kuning ) .
Ina main congkak ! 
Jangan ketawa erk !
Ina nak pilih bola jaring sebenarnya . . .
Tapi tak ada mood nak main !

Biarlah . . . Time sekolah rendah pun masuk
bola jaring dah . Sekolah menengah ni Ina nak main
permainan yang senang - senang jea .
Congkak !
kihkih cam budak - budak lah pulak !

Apo ? Ado Aku Kesoh ? : P
Heee ~
Nanti Ina masuk form 4 Ina main lah
permainan yang aktif sikit .

Ermm . . .
Tahun lepas Ina masuk silat gayong !
Konon - kononnya nak belajar
pertahankan diri . . .
Padahal latihan pun tak pernah pergi !!
 Ish ish sih
Apo punya perangai lah kau ni Ina .

2 tahun Ina masuk silat gayong
tapi tak pergi pun .
Jadi Ina fikir baik Ina masuk PPIM jea ( Puteri Islam )
Lagipun memang dari sekolah rendah lagi Ina ahli PPIM .
Persatuan pulak mesti lah Ina pilih 
aktiviti yang Ina minat . . .

Sains & Matematik !
Yeah ! Tu diaaa !
Tapi Ina tak minat pun Sains .
Ina minat Matematik & Bahasa Inggeris !!
= )

Okey , dah dah la tu Ina . .
Panjang sangat dah entry kau ni .
Huhu

Entry ni panjang sebab ina 
selit jugak aktiviti yang ina masuk
dan langsung takde kaitan dengan tajuk ?

Okey , fine ! Ina stop ! -.-'
Nak buat macam mana lagi . . .
Korang kang pemalas , malas nak baca entry 
yang panjangnya mengalahkan
jambatan Pulau Pinang !!

Kihkih
Ina gurau jea , jangan marah erk ?
Ina tahu korang rajin : )
Ina jea pemalas .
!_!

Okey lah , bye semua .
Jangan nakal - nakal yea . 
Hehe




Wassalam .
= )

Facebook - Deactivate !

Assalamualaikum .
Sihat semua ?
Okey , semua bukak mata
luas - luas tau !
Dan baca kat bawah ni .


" FACEBOOK NIK AINAA TELAH DEACTIVATE PADA 1/6/12 JAM 4:46 PM "


Bukti :


&



Haha
Kenapa deactivate facebook ?
lorh !
Tahu kan tahun ni Ina form 3 ?

 " PMR "


Haa ! Sebab PMR lah Ina dah buang FB Ina .
Kalau tak buang . . .
Belajar entah kemana ,
Result pun KO !
-.-'

Harap - harap tak lah .
Doakan Ina supaya dapat straight' A yea : )
Okey lah .
Setakat ni jea entry kali ni .
Tak tahu lah bila pulak ada entry baru .
Hmm . . . Tengok kat sini


BYE , BYE !
= )

Tutorial : Fibox

Assalamualaikum 
Korang tahu apa itu Fibox ?
Tak tahu ? Ina pun tak tahu !
kihkih
Klik Sini kejap


Fibox ni seperti Shoutmix jugak laa . . 
Kira macam pengganti shoutmix sebab shoutmix sekarang dah 
tak free macam dulu kan ?
Sekarang dah kena bayar .
 
Korang perasan tak yang tempat chatbox Ina ada dua ?
Satu Cbox dan satu lagi Fibox .
Ina letak dua sebab kadang - kadang cbox Ina buat hal .
Dia keluar macam mana entah .
So Ina pun letak dua , suka hati korang lah nak gossip kat
cbox atau fibox. Tak kesah .
Ina tetap baca : )

Jadi , mari kita sama - sama gunakan fibox yea . .
Sebelum tu klik FIBOX .


1 . Klik Sign Up . Lepas tu korang masukkan email address dan passwoard korang .
Tick I have read and do agree to the fibox
terms of service and privacy policy. Klik Continue pulak

2 . Lepas klik continue , korang pergi check email korang .
  Dan cari email yang dihantar oleh fibox . Klik link yang bewarna biru tu .



3 . Klik Sign In .


4 . Saiz boleh ditukar . Lepas dah tentukan saiz fibox tu korang edit lah yang mana patut . Kalau nak yang ada emoticons pergi kat smiley . Dah siap ? Copy kod fibox korang tu pulak .
5 . Lepas tu , seperti biasa . Dasboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

6 . Paste kod fibox korang kat content . Save !

" Contest Aku Dan Si Dia ♥ by Bedah , Dinni , Izza & Wani "

Assalamualaikum .
Peace ^.^ v
Eceh eceh eceh .
Contest lagi ?
HAHA
Alolo . .  Dah boring ke tengok entry Ina banyak contest ?
kihkih sabor . Nanti Ina malas nak join , Ina stop kay ?
= )

 ( Klik banner di atas untuk join )




 Opps ! Kena letak gambor ' Si Dia ' ler pulak ?
hehe
Okey , meh scroll laju - laju .
Kita tengok ' Si Dia' yang Ina Sayang ketat - ketat  :  )

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Jeng jeng jeng jeng !

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Sabor , sikit lagi .
-
-
-
-
-
-
 -
-
-
-
-
-
-

TADAAA !



♥ LOVE YOU , ALIS !


Haha , tulah BFF Ina , Best Friend Forever ! Ina dengan Alis ni dah lama berkawan .
Kami mula kenal sejak berumur 6 tahun ! 
Sekarang Ina dan Alis dah 14 tahun . * Korang kira lah sendiri *
Lama kan ? Haa ! 
Tapi , sekarang Ina dah lama tak jumpa dia sejak masuk tingkatan .
Dah lama tak contact dia .
Apa - apa pun , memang Alis kawan baik Ina yang Ina sayang sangat - sangat .
Pipi Alis selalu jadi mangsa kegeraman Ina sebab Alis CUTE SANGAT !!
Haaa ! Apo ? Ni mesti fikir yang bukan - bukan kan ?
Aiyook ! Otak kuning betul korang ni !!  o.0
hehe
Ina cubit dia lah ! Isy , korang ni !!
kuikui : ) Alis baik tau !
Dia memahami . Dia boleh jadi pendengar yang baik . . . . .
Hmm . . . = )


Saya tag :

" MYRAVEA : Segmen Warna Pilihan Untuk Blogku "

Assalamualaikum .
Peace ^.^ v
Ina nak join segmen ni :


 ( Klik banner di atas untuk join )

Warna pilihan Ina untuk blog ialah PINK dan HITAM . Kenapa pink dan hitam ?
Bagi Ina sebab nampak gorgeous .
Tapi tak kesah lah kalau bukan warna pink pun , asalkan warna lembut tu dipadan dengan warna terang . . . .  
Pun nampak cantik , cute miut gitu lorh . HAHA

Tarikh Tutup Pada 5 JANUARI 2012

Tutorial : Buang Word Verification

Hi ! Hi !
Korang tahu tak word verification tu apa ?
Tak tahu ?
Ada sesetengah blog tu kalau kita nak publish komen kita tu . . . 
Tiba - tiba ada jembalang yang muncul . kahkah
Gurau jea , bukan jembalang tapi word verification .




Nampak tak tu ?
Dia suruh kita tulis balik word yang diberi .
Sebolehnya korang buang lah yea . Senang kalau ada yang nak komen .
Tak payah nak hadapi word verification ni .

Cara nak buang word verification . . .

1. Sign in > Dasboard > Settings > Comments

2 . Lepas tu korang scroll ke bawah dan cari Show Word Verification for Comments ? 
Korang tick NO . Then SAVE SETTINGS


( Klik gambar untuk lebih jelas )

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.