Jom Jelajah Dunia


Paris ( Kota Cinta )


Eiffel Tower





Arc De Triomphe





Champ Elysee





Notre Dame





 Louvre Pyramid




Bibliotheque Francois Mitterrand





Hotel de Ville (City Hall)





Venice , italy


Basilica of SS. Giovanni e Paolo

 

Burano Island

 

Bridge of Venice



St. Mark's Campanile (Bell Tower)




the arsenale




The Rialto Bridge

St. Mark's Basilica

 

capri , italy
La Piazzetta



Faragliona




gardens of augustus





Honeymoon Place



* Pulau Tioman



* Pulau Perhentian


* Pulau Redang



* Pulau Lang Tengah



* Pulau Langkawi



* Pulau Mabul





* Pulau Mataking





* Pulau Pangkor





* Pulau Jerejak (Pulau yang paling saya suka)


   Huawah ! Nak pergi lagi ! Dalam banyak-banyak pulau kan , Pulau Jerejak lah yang paling saya suka . Memang lah pernah pergi tapi teringin sangat-sangat nak pergi lagi . Best tau Pulau Jerejak ni ! Rindu nak naik kereta kancil tak ada pintu lagi . hahaha kelakar lah . Rindu nak mandi kolam . Rindu akan bau aroma spa yang bersebelahan dengan kolam . Saya satu family bernasib baik dapat bilik berdekatan kolam . Bersebelahan je ! Walapun Pulau Jerejak ni bukan macam Pulau Langkawi yang boleh tengok tempat-tempat bersejarah , still BEST ! Masa pergi Pulau Langkawi dulu tu , excited lah jugak tapi kalau Pulau Jerejak ni terlebih excited lah pulak ! hehe Meh tengok-tengok pic Pulau Jerejak :






Family Day Place


* Pulau Desaru




* Port Dickson








* Pulau Kapas







Waterfalls Of Kelantan


* Jeram Linang





* Jeram Pasu






* Lata Berangin










* Lata Rek









* Gunung Stong













~ Cintailah Alam Semula Jadi ^_^

Hujan

  Hujan ! Yea , hujan sejak kelmarin lagi hingga pagi yang sejuk ini . Tak ke sekolah ke ? tak ! ;) macam kelmarin , bukan belajar pun so baik duk dumah jea . Kata ada new post lepas exam ? Exam pun tak start lagi , hari tu tersalah info . 3/10 exam untuk kelas bahasa arab jea , saya lah tu . 23/10 baru lah exam PSKI , ahad ni lah . saya akan menduduki peperiksaan selama 2 minggu , lama ke ? lama lah tu , dah ada 21 subjek ! wow ! hahaha .

   Nak demam lah ni , dari tadi lagi batuk dan selsema . sakit tekak ! suara pun dah ala-ala amy search ! -_-' biasa la hujan-hujan ni kan . bukan saya sorang tau yang tak pergi sekolah , ramai lagi kawan - kawan saya yang tak pergi . Hujan-hujan ni best duk dumah , tidur ke baca novel kea tengok cerita korea ke dak pun belajar . Hmm sepatutnya lepas exam baru boleh lepak kan ? hehehe . Nanti lepas exam nak lepak dengan kawan-kawan saya . Ngee ~

    Tu jea yea . Saja nak kongsi dengan korang cuaca kat tempat saya ni . Hehe Bai bai ! :D

Ohhh Tidaaak!!



       Tolak tambah bahagi darab 2minggu lagi kot nak exam PSKI...kea tak smpai 2minggu lagi?haish!risau betl laah dgn exam ni.boleh kena heart attack macm ni.dah lah saya tak minat bab2 m'hafal ni..dah laa skarang ni Math saya down gila,pergh!kalau saya gagal dlm Math ni maunya abah membebel 12tahun berturut-turut.taun ni saya tak buat pon latihan Math (yg sndri punya lah,hrpkn cikgu jea)..memng boleh koma kalau abah tahu ni.haishey!kalau taun leps n msa darjh 6 tu rajin laa jugk buat latihn sndri.siap tak cukup beli 1buku latihan tmbh 1lagi.skarang?tak payah nak ckp,setiap kali pi kedai buku takdenya saya nak bertepek kat buku-buku latihan..bertepek kat novel-novel ada laah.mcm dh nk bertapa dh!ish3!1kes lagi kes saya geram dgn kawan sya ni ha!(nma dirahsiakan).punya b'lagak gila!mentg2 dia sekali baca terus ingt dan masa 2saya baru duk m'rangkap-rangkap nk m'hafal.boleh dia cakap :~

"lamanya awak m'hafal.sikit jea tu"
or
"takkan tak siap m'hafal lagi?"

Pergh!persoalaan!memng nak kena manampar aku agaknya!dah lama dah saya sabar ni.kalau dia lelaki memng saya terajang dah.lepas tu..boleh pulak dia time saya tak mai skolah dia mengata saya.ish3..depan ckp lain belkng ckp lain,yg lebih tak sngka kan..nampak baik..tapi tikam blakang kwn sndri!!sian kawan saya yg 2.tak psl2 rahsia dia t'bongkar.t'bongkar kat ustz pulk 2..kalau saya tu kan..haih!tak tahu lah nak cakap apa.dah keluar kata-kata kesat kot.okey!stop ah ckp psl kawan sya 2.kita b'balik pada exam semula.

    Saya kan sekolah agama so memng lah bnyk yg perlu dihafalkn.tapi...oh please!seriously nak ckp...memang TAK MINAT!!saya rasa kan..kalau saya tak sekolah arab takdenya Math saya down.stress dgn m'hafal2..tapi..ish! astaghfirullahulazim!mulut!tak baik lah ina!maaf yea...eer eeermm......BI saya sekarang ni okey laa berbanding dulu.gara2 baca novel punya pasal dpt laah jugk menambh ilmu pengetahuan sebb dlm novel s'setenghnya ada bhsa inggeris kan.1lagi sebab cikgu slalu surh bt vocab.huhu thanks cikgu Arman!thanks to cikgu Arman juga sebb cikgu saya dpt markah tinggi dlm Math masa form 1.dan thanks to cikgu Hamid sebab cikgu Hamid yg suka bt lawak sempoi dia dn beri semngt kat saya..saya dpt juga markah okey lam math masa darjh 6.huhuhu miss you lah cikgu Hamid!hahaha

     Persediaan PSKI?entah!tak siap lagi kot?saya?dah sedia untuk periksa kot?eeh eh!mna boleh main tak yakin!hmm betul 2ina..yakin!chaiyok!yea!betul tu!aku boleh!chaiyok ina!!huhuhu over lah pulk.oh yea!thanks yea k.mas sebab bg sokongan untuk ina.dan thanks juga my bro,eih.bagi ina nasihat.biar la taun ni saya main puas2..taun depan nak berazam terus nak rajin ulang kaji.yea!saya yakin!saya boleh!

     okey lah tujea post buat kali ini..doakan saya boleh lakukan dgn baik dlm exam yea..maaf kalau ada terkasar bahasa dan maaf kalau ada yang kecil hati dengan saya.maybe leps exam baru Dream High ada pelbagai hot story dari saya yang sememangnya banyak cerita.kucing merajuk pon dibuat hot story.hahaha k.lah..sekali lagi..maaf yea.disini saya nak kongsi lagu dengan korang.bai bai.salam! =)


k-pop & novel



lamanya tak tengok cerita korea.yea!betul tu!dah lama tak layan korea korea ni.sekarang ni asyik angau dengan novel jea.camne nak ingat korea.saya suka korea start dari darjah 6 dan sekarang form 2 dah.mula mula saya tak heran aar kalau orang bercakap pasal kpop2 ni.tak kisah!tapi tu dulu.sejak kawan saya suruh saya tengok cerita 'full house'.disitu lah baru saya kenal dunia kpop,mula mula minat kat rain yang berlakon dalam cerita 'full house' 2.lepas jea tengok tengok kumpulan singer kpop...terus jatuh hati kat siwon dalam suju(super junior).saya pelik lah,dalam kumpulan suju kan ada 12 ahli dia.macam mana sesetengah orang tu boleh ingat nama nama 12 ahli suju tu pastu boleh cam suara pulak tu.saya?huh!ingat ingat lalat jea.siwon saya kenal.ofcource saya kenal!huhu tapi time diorang nyanyi saya tak kenal susah nak cam suara.yang lain..kibum..lepas tu eer apa nama,heechul?leeteeuk?shindong?grre salah eja nama tu..tah pape tah nama diorang tu,tak ingat.



 super junior (suju)
  shinee

 beast (b2st)


girl's generation (snsd)


  nak tau tak kenapa ramai orang minat kpop ni tak kira perempuan atau lelaki?bagi saya sebabnya...orang korea kan cute cute and handsome handsome belaka.cuba tengok penyanyi korea dan pelakon dia..cute and handsome!dan ada juga sebab suara penyanyi korea ni merdu and best! diorang menyanyi sambil menari,rasanya tak ramai penyanyi malaysia yang macam tu.menari pun sekadar gelek gelek jea tapi ada juga kan yang menyanyi sambil menari macam stacy.tapi tak sama dengan korea punya cara menari.menarik!menarik perhatian orang ramai.lagi satu kalau tengok diorang menari mesti nak join sekali.hehe dan lagi satu sebab percakapan diorang.bahasa.cara sebutan.nampak best jea cakap korea ni.lembut!saya suka dengar orang bercakap korea,sound good!

saranghae (i love you)

kamsahamnida ( thank you )

(hello)




enjoy ! ^_^
________




  Hah!sekarang kita cakap pasal novel pulak erk?sekarang ni saya angau dengan ni lah.NOVEL!sebut jea novel terus excited nak tahu.huhuhu novel pertama yang saya baca ialah novel salju sakinah,pinjam my bro punya.baca novel SS ni kan terus jatuh hati kat novel.saya start minat novel masa form 1..pernah juga sekali try baca novel masa darjah 6 tapi sekerat jalan jea.sebab masa tu saya fikir


'boleh ke aku khatam buku setebal ni?'

and

'gila apa nak baca buku setebal ni!baik aku baca komik jea'

masa darjah 6 saya minat komik,sekarang pun minat jugak laa.masa kawan saya perkenalkan komik kan saya cakap

'buku macam ni nak dibuat baca,baik aku study untuk UPSR'

huhuh jahat kan saya..tengok punya tengok saya pulak yang suka komik.tak silap saya,saya ada 9 buah komik.time tu saya rajin sikit,suka ulang kaji( :p perasan ).tapi betul.masa tu saya suka buat latihan.nak UPSR kan,samangat sikit.masa darjah 5 tu punya lah bodoh,sampai malu dibuatnya.sebabnya?markah selalu rendah.naik jea darjah 6 terus azam nak dapat markah tinggi.kadang kadang dapat markah yang saya tidak dijangka.masa tu satu jea yang saya fikir

'wow!pandai jugak aku ni yea,kalau aku usaha lebih sikit ni insyaallah keputusan UPSR cemerlang'

perasan tahap cipan!hahaha apa deer,orang lain lagi pandai laah. :p okey2! stop ! novel pulak!saya suka novel yang romantik ramantik , yang frust , yang kadang kadang rasa nak lempang watak dalam novel tu , tapi !! mesti happy ending punya ! novel camtu lah saya minat.sekarang ni saya nak sangat sangat novel 'biarkan ia berlalu' tapi tak diterbitkan lagi,bulan 10 ni baru ada.best cerita tu,macam cerita 'pin ru tu' laah yang disiarkan setiap hari isnin-jumaat pukul 6-7 ptg.yang sama? balas dendam !! ha ha ha (ketawa jahat)

biarkan ia berlalu-sha ibrahim-terbitan kaki novel (KN)

kasih yang suci - meen zulaikha -terbitan alaf 21

cucur bawang & kopi 'o - hasrudi jawawi - terbitan buku prima

tuan rumah pembantu rumah - orkid edyliyne -terbitan fakjar pakeer (FP)

novel novel yang best lah tu.kalau novel 'biarkan ia berlalu' macam saya cakap tadi pasal balas dendam.kasih yang suci?alaa korang mesti tahu punya cerita dia macam mana,sama jea dengan cerita nora elena tapi novel ni lagi best!cucur bawang & kopi ' o' pulak cerita ni kelakar,saya baca di blog penulis bagai nak pecah perut (fuuh!ayat!metafora deeer.hehe :p).haa! tuan rumah pembantu rumah! yang ni sesiapa nak belajar bahasa korea boleh laa baca novel ni..memang banyak bahasa asing.huhuh best pon best!

koleksiku  ( novel novel saya )  : ~


m.a.i.d - suri ryana - terbitan kaki novel (KN)

mukjizat cinta

abang khai tomboi - nuraqilah syuhaida - terbitan fajar pakeer (FP)

ad + iz - eury athena - terbitan kaki novel (KN)

akulah cinderella - nozi danisya -terbitan kaki novel (KN)

sepupuku suamiku - lynn allyna - terbitan kaki novel (KN)

tak mungkin kuhindar - ana sofiya - terbitan fajar pakeer

pergilah air mata - hanni ramsul -terbitan kaki novel (KN)


    ooit!novel saya kebanyakannya rosak..ape daah..camne lah kawan kawan saya baca,baca dengan ganas sangat kot dan meletak rata rata tempat.tapi tak pelah..tak kan nak marah pulak,biarlah..tak nak bagi pinjam daah..sorry erk friend..takut rosak,korang cakap lah nak cakap yang saya kedekut kea cerewet kea apa kea.novel aku!suka hati aku laah!haha ( jahatnya :p) so lain kali kalau saya tak bagi pinjam jangan ambil hati yea.kalau korang tak bagi saya pinjam novel korang tak apa saya faham.korang takut rosak,huhuh tapi saya baca takde ganasnya..ayu jea saya baca novel kecuali novel my bro..ahahak lasak beep!yealah kalau novel sendiri 'novel sayang , duit melayang ' huhuhu..novel kawan pulak..hey! dah kita pinjam orang punya barang!kena baca ayu ayu lah sikit.tak pernah lagi saya rosak kan novel kawan-kwan saya.kalau kawan saya yang rosak kan novel saya tu adalah..hhuhu sedihnya.diorang baca lasak beep!(huhu kidim jea) kalau novel abg saya?uuh!lantak aah..tak payah control ayu ayu nak baca novel dia..hentam ajaa!haha (jangan marah eih :p) nak kata tak kisah tak jugak..nak kata kisah pon tak jugak..tapi tak leeh la bagi muka kat diorang..saya jaga bagai nak rak..alih alih bagi pinjam kat korang rosak sayang saya (novel saya lah )..biarlaa ikut diorang..huhu *maaf kalau ada sesiapa yang terasa,xde niat pun nak bagi terasa...sorry again.*

   k.lah tu jea post buat kali ni..saya gabungkan pasal k-pop dengan novel dan ada juga selit kan pasal masa zaman kanak kanak ribena.huhu bai bai.salam! =)  :)  :D  ^_^  >_<  :3

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.