Treasure Hunt ( English Week)




        Assalamualaikum semua. Hee rindu sama kamu! kuikui amacam? Baca tajuk kat atas ni nampak cam best je kan? Memang best pun! Wah, kenangan tak dapat dilupakan! Sebenarnya Ina nak masuk dua, spelling bee dengan treasure hunt tapi yang spelling bee tak cukup orang. Dia kena berkumpulan, dalam satu kumpulan tu kena ada 3 orang. Dah ajak dah kawan-kawan yang lain tapi semuanya takut. Ina pun takut jugak! Cuma saja nak fun-fun sikit. Memang tak boleh nafikan betapa bestnya mencari harta karun. Kena speak english tau! Soalan pun bahasa mat salleh. err... memang lah, nama pun English Week..apalah kau ni Ina =.='

        Dalam kumpulan treasure hunt pun kena ada 3 orang. Kumpulan Ina, the leader, me...kihkih and the other members is Husna and Amalin. Memang letih lah cari harta karun ni, sekeliling sekolah kena berlari. Fuh! Berpeluh-peluh berlari mencari klu sebelum ke garisan penamat. Malu pun ya jugak. Yalah, sekeliling sekolah kena berlari...semua pelajar tengok, malu weih! Alhamdullilah, kumpulan Ina dapat cari semua klu yang diberi. Tapi keputusan belum diumumkan lagi. Teacher kata maybe nanti ada perhimpunan akan diumumkan. Tak kesah lah menang ke tidak. Kalau menang, rezeki kumpulan Ina lah tu, kalau tak menang, tak ada rezeki lah..

        Kalau ada tahun depan, inysaAllah Ina nak masuk pulak. Nak masuk spelling bee jugak! Nak improve  lagi english Ina. Korang pun kalau ada kat sekolah yang buat english week tu, masuklah. Tak rugi pun walaupun tak menang. Sebab kita dapat belajar dari competition ni. Lagipun, kita masuk bukan sebab 'lapar' kan hadiah yang ditawarkan.Kita masuk sebab nak improve english kita and just for fun. Nak tambahkan lagi kenangan dalam memori kita.. Hihi Nanti kalau keputusan dah diumumkan, Ina maklumkan kepada korang. Okeylah, Ina penat. Satu badan letih. Nak rehat. hehe tata  ( ^-^ v )

Nasyid : Binnabil Huda

 

 Assalamualaikum... = )


Ehem ehem...
binnabil huda Ya Rasul salam...
Wayamursala rahmatan lil anam...
 
eceh eceh !
nasyid lah pulak kau Ina...
kan ada jugak yang banjir malam-malam ni.
hehehe

Best kan nasyid ni ?
Sampai suara Ina serak
asyik nyanyi nasyid ni .

Korang pun ...
sekali-sekala tu dengar lah
jugak nasyid-nasyid macam ni .
Asyik lagu cintan-cintun je ...
hehehe 
 *kata kat diri sendiri*

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di nikainaa19@gmail.com.

[PENAFIAN] www.nikainaa.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.